Ananas- banaanspiesjes

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas, verwijder de harde middennerf. Snij het vruchtvlees van de ananas in kubusjes van 5 cm. Schil de bananen, snij ze in plakjes van 2 cm dik.
  • 2 Besprenkel ze meteen met het citroensap zodat ze niet verkleuren.
  • 3 Prik het fruit op lange, houten spiesjes. Leg ze naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal.
  • 4 Laat de boter smelten. Doe er de honing en het sinaasappelsap bij. Roer goed glad. Laat 1 minuut borrelend koken. 
  • 5 Voeg er de likeur aan toe. Lepel de kokendhete siroop over de spiesjes. Zet ze 3 minuten onder de hete gril. Werk af met verse munt. Serveer meteen. 

Ananas- banaanspiesjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoen-banaanspiesjes met muntsausje en kleurige
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept