Tajine van kip en gekaramelliseerde ui

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien, snij ze in fijne ringen. 
  • 2 Schraap de wortelen, snij ze in fijne plakjes
  • 3 Bak de uiringen 3 minuten op een vrij hoog vuur, in een beetje olie. Doe er de honing bij. Bestrooi met de suiker. Schep goed om en laat nog een paar minuten bakken tot de uiringen lichtjes gekaramelliseerd zijn.
  • 4 Pocheer de wortelen 2 minuten in de kippenbouillon met de kardemom, een snuifje suiker, peper en zout.
  • 5 Kruid de stukken kip met peper en zout. Bak ze kort rondom aan op een hoog vuur, in wat olie.
  • 6 Schep met een schuimspaan de worteltjes uit de bouillon in de tajine (of een ovenschaal met deksel). Leg er de stukken kip bij. Lepel de gekaramelliseerde ui op de kip. Giet er de bouillon bij (tot de worteltjes helemaal onderstaan).
  • 7 Dek af en zet 60 minuten in de oven op 150°C.

Tajine van kip en gekaramelliseerde ui is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept