1 Schil de wortel en spoel de selder. Snij ze in grove stukken.
2 Pel de ui en prik er de kruidnagel in.
3 Boen de citroenen goed schoon, schil 1 citroen en pers het vruchtvlees uit.
4 Breng 1 l water aan de kook met de groenten, het kruidentuiltje en de citroenschil, peper en zout. Doe er de kip bij. Laat 40 minuten zacht koken, tot ze goed gaar is.
5 Laat de kip afkoelen in de bouillon. Verdeel ze in stukken en haal het vel eraf. Leg de stukken in een diepe schaal. Ontvet en zeef de bouillon. Breng 2 koppen bouillon weer tot tegen de kook aan, met het citroensap, de witte wijn en de suiker. Laat tot de helft inkoken. Giet de warme bouillon bij de kip. Laat afkoelen.
6 Werk af met de amandelschilfers, de gewassen en gedroogde waterkers en partjes citroen. Serveer op kamertemperatuur.