2 Spoel de courgette, trek ze met een dunschiller in fijne slierten.
3 Snij de feta in blokjes. Was en halveer de tomaatjes, halveer ook de olijven.
4 Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten hamertje. Kruid ze met peper en zout. Leg op elk kalfslapje een plak ham. Snij in drie brede repen. Leg op elke reep een blaadje salie. Rol zo stevig mogelijk op.
5 Rijg het vlees en de citroenpartjes op spiesjes. Bestrijk de saltimbocca-spiesjes lichtjes met olijfolie.
6 Blancheer de courgette 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.
7 Prik kaas, groenten, olijven en laurierblaadjes afwisselend op spiesjes.
8 Vermeng de peterselie met 6 el olijfolie en de pernod (of ouzo), kruid met wat peper en zout. Pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Bestrijk er de groentespiesjes mee.
9 Rooster de vleesspiesjes 4 tot 5 minuten en de groentespiesjes 3 tot 4 minuten op de tafelgrill of de barbecue.