2 Spoel de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in fijne repen.
3 Pel de uien en snij ze in ringen.
4 Laat de ananas uitlekken, vang het sap op.
5 Kruid het vlees met peper en zout. Bestuif het lichtjes met bloem. Roer de rest van de bloem los in 1 dl water.
6 Bak in een diepe braadpan de kipblokjes aan in de hete olie. Temper het vuur. Strooi er de suiker over. Schep goed om en laat lichtjes karamelliseren.
7 Giet er de azijn, de sojasaus, het ananassap en het bloempapje bij. Roer om tot de vloeistof weer aan de kook is. Kruid met kardemom en een mespunt gemberpoeder. Doe er de paprikareepjes en de uien bij. Dek af en laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan, tot kip en groenten gaar zijn.
8 Doe er de ananasblokjes bij. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen. Serveer goed heet.