Chocoladecrumble met peertjes

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • 2 Rasp de chocolade zo fijn mogelijk. Laat de boter smelten. Vermeng de chocolade met de bloem en de cassonade. Schenk er de boter bij. Vermeng maar roer niet te glad. Maak er een bal van en zet deze, verpakt in plasticfolie, in de koelkast.
  • 3 Schil de peren, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij ze in fijne partjes en besprenkel ze met citroensap.
  • 4 Breng 1/2 liter water aan de kook met de suiker. Pocheer de peerpartjes 3 minuten in het suikerstroopje. Verdeel ze over vuurvaste kommetjes. Laat de suikerstroop tot ongeveer de helft inkoken en lepel wat stroop bij de peertjes.
  • 5 Verbrokkel het kruimelmengsel over de kommetjes. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven op 180 °C. Serveer warm of lauw.

Chocoladecrumble met peertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Peren-chocoladecrumble
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rood fruit met chocoladecrumble, sorbet van witte chocolade en paprikagelei
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecrumble met peren
40 min Nagerecht
Bekijk recept