1 Maak de groenten schoon. Snipper de uien fijn. Snij de wortelen en de prei in staafjes, de selder in boogjes. Snipper de selderblaadjes fijn. Hak een handjevol peterselieblaadjes. Halveer de kipfilets. Haal het vel van de kippenbouten.
2 Stoof de groenten kort aan in een nootje boter of een likje olie. Zet ze even aan een kant. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er het kruidentuiltje en de kippenbouten bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
3 Doe er de groenten bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel, of tot alle groenten beetgaar zijn.
4 Schep met een schuimspaan de stukken kip en de groenten uit het kookvocht. Neem het kruidentuiltje weg. Laat de kippenbouillon 5 minuten inkoken, of tot er nog ongeveer tweederde overblijft.
5 Breek de bloem in een kopje koud water. Bind de saus met het bloempapje. Laat ze 3 minuten doorkoken.
6 Klop de eierdooier los met de room. Voeg bij de saus, roer voortdurend en laat tot net tegen de kook komen (niet meer koken!). Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.
7 Doe kip en groenten weer bij de saus. Laat goed doorwarmen.
8 Werk af met de gehakte selderblaadjes en de peterselie. Serveer goed met gekookte aardappelen.