3 Breng in een pannetje de helft van de room tot tegen de kook aan. Voeg er de koffie aan toe. Laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en los op in de warme koffieroom. Schenk kokendheet over de chocolade. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de chocoladecrème over glaasjes of glazen coupes.
4 Klop de rest van de room stijf met de fijne suiker. Verdeel de slagroom over de coupes. Laat opstijven in de koelkast.
5 Doe de geraspte chocolade in een steelpannetje. Zet op een zacht vuur. Los de bloemsuiker op in de koffie en voeg die kokendheet toe aan de chocolade. Klop stevig door tot de chocolade gesmolten is. Schenk het mengsel in een ondiepe, metalen schaal.
6 Laat minstens 4 uur opstijven in de diepvriezer. Schraap om het half uur met een vork het opgesteven bovenste ijslaagje weg, zodat er losse korreltjes ontstaan.
7 Werk, net voor het opdienen, elke portie af met een flinke schep granité.
Chocoladecrème met chocogranité is een recept van Libelle Lekker