1 Snij van de gespoelde courgettes twaalf dunne lange plakken af. Snij de rest in blokjes. Bestrooi alles met zout en laat 15 minuten uitlekken.
2 Snipper de ui en het sjalotje fijn.
3 Snij de wortelen en de paprika in stukjes.
4 Hak het basilicum fijn.
5 Fruit de uisnippers in olijfolie. Doe er de wortel- en en courgetteblokjes bij. Laat 10 minuten stoven. Laat wat afkoelen. Meng met de eierdooier, de room, het paneermeel, de kaas en het basilicum.
6 Fruit de sjalotsnippers in de olijfolie. Doe er de paprikasnippers bij. Laat 5 minuten stoven. Voeg het paprikapoeder toe. Doe er de bloem en de bouillon bij. Roer glad. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg de room toe.
7 Zeef de saus door een fijne puntzeef. Druk de paprika en de ui goed uit.
8 Leg drie linten courgette overlappend op het werkvlak. Schep er een lepel van het groentemengsel op. Rol op, steek vast met een prikker.
9 Bak de rolletjes een paar minuten in hete olijfolie. 1
0 Verwarm de saus weer tot tegen de kook aan en breng op smaak met peper en zout. 1
1 Verdeel over de borden. Lepel er de paprikasaus bij. Serveer meteen.
Courgetterolletjes met paprikadressing is een recept van Libelle Lekker