Zoek
Tomaten met kaas
4
40 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g witte rijst
8 tomaten (middelgroot)
1 sjalot
50 g parmezaan (geraspt)
100 g gorgonzola
1 tl olijfolie
1 knoflookteentje
verse tijm (of gedroogde rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel)
uit de molen peper
Bereiding
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
2
Spoel de tomaten, snij er een kapje af.
3
Lepel ze uit en laat ze 10 minuten omgekeerd uitlekken.
4
Vermeng de sjalot en de knoflook met de rijst en de tuinkruiden.
5
Laat 15 minuten stomen in de rijstkoker.
6
Vermeng de rijst met de olijfolie, de parmezaan en de verkruimelde gorgonzola.
7
Vul er de tomaten mee en zet er het kapje weer op.
8
Schik de tomaten in een stoommandje.
9
Dek af en laat 5 tot 7 minuten stomen. 1
0
Kruid met peper uit de molen.
Tomaten met kaas is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept