Zoek
Penne all' arrabiate
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g penne
100 g gezouten spek
200 g champignons
1 blikje tomatenblokjes
1 rode Spaanse peper
1 ui
parmezaan (gemalen)
olijfolie
verse basilicum
2 teentjes knoflook
Bereiding
1
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
2
Snij het pepertje (zonder zaadjes!) in fijne ringetjes en het spek in reepjes.
3
Snij de champignons in plakjes.
4
Bak de spekreepjes knapperig in een beetje olijfolie.
5
Laat ze opdrogen op keukenpapier.
6
Giet overtollig spekvet weg.
7
Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig.
8
Doe er het pepertje en de champignons bij.
9
Laat een paar minuten bakken op een hevig vuur. 1
0
Voeg de knoflook en de tomaatblokjes toe. 1
1
Laat 5 minuten, sudderen tegen de kook aan. 1
2
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 1
3
Giet af en vermeng ze meteen met de saus. 1
4
Werk af met de spekreepjes en verse basilicumblaadjes. 1
5
Serveer meteen, met de gemalen parmezaan in een kommetje apart.
Penne all' arrabiate is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Penne all'arrabiate
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept