3 Roer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème. Splits de eieren en voeg de eierdooiers één voor één bij het deeg. Hou de eiwitten apart.
4 Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème.
5 Halveer het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm. Strijk glad en bak 15 minuten voor.
6 Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker. Lepel de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over.
7 Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm.
8 Herhaal deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd).
9 Rist de besjes van de steeltjes. Vermeng mascarpone, yoghurt, suiker, limoenzeste en sap. Week de gelatine in koud water. Verwarm 3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op. Vermeng de 2 crèmes met de besjes. 1
0 Klop de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème. 1
1 Leg één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem. 1
2 Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud worden.
Krokante yoghurt-kaastaart met bessen is een recept van Libelle Lekker