Aardbeienrisotto

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vanillestokje overlangs doormidden.
  • 2 Plet 400 g aardbeien.
  • 3 Verwarm 4 kopjes voor.
  • 4 Breng de melk aan de kook met het doorgesneden vanillestokje en de suiker. Laat even trekken. Verwijder de halve vanillestokjes. Hou de melk warm, maar laat niet meer koken.
  • 5 Meng de room met de eidooier.
  • 6 Smelt een klontje boter in een grote pan op een matig vuur. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glanzen. Giet er de rosé bij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg er de aardbeienmoes aan toe en laat een minuutje stoven. Doe er een pollepel warme melk bij en roer geregeld tot het vocht bijna volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de melk op is. Haal de pan van het vuur en roer er de room door.
  • 7 Verdeel de rijst over voorverwarmde kopjes. Garneer met plakjes en blokjes aardbei. Serveer warm.

Aardbeienrisotto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidenrisotto met aardbeien en Parmaham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidenrisotto met aardbeien en Parmaham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept