3 Klop de eiwitten in een vetvrije kom met dito klopper zo stijf, dat je de kom kunt omkeren. Voeg er tijdens het kloppen beetje bij beetje 320 g griessuiker aan toe. Meng de gezeefde poedersuiker voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit. Spatel het in 2 gelijke ronde lagen op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat en zet 1,5 uur in de oven. Zet de oven uit en deovendeur open. Laat zo afkoelen.
4 Stoof de overige 250 g aardbeien in een bodempje water met 75 g van de griessuiker tot ze zacht zijn. Duw ze door een zeef en laat afkoelen. Klop de room stijf met de vanillesuiker en spatel door de aardbeienpuree.
5 Leg de eerste meringue op een serveerschaal. Bestrijk met rabarbercompote. Schik er de gehalveerde aardbeien op. Lepel er de aardbeienroom over. Leg er de tweede meringue op. Werk af met de rest van de gehalveerde aardbeien, toefjes aardbeienroom en poedersuiker.
Meringuetaart met aardbeien is een recept van Libelle Lekker