Meringuetaart met aardbeien

8
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer 750 g van de aardbeien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 3 Klop de eiwitten in een vetvrije kom met dito klopper zo stijf, dat je de kom kunt omkeren. Voeg er tijdens het kloppen beetje bij beetje 320 g griessuiker aan toe. Meng de gezeefde poedersuiker voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit. Spatel het in 2 gelijke ronde lagen op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat en zet 1,5 uur in de oven. Zet de oven uit en deovendeur open. Laat zo afkoelen.
  • 4 Stoof de overige 250 g aardbeien in een bodempje water met 75 g van de  griessuiker tot ze zacht zijn. Duw ze door een zeef en laat afkoelen. Klop de room stijf met de vanillesuiker en spatel door de aardbeienpuree.
  • 5 Leg de eerste meringue op een serveerschaal. Bestrijk met rabarbercompote. Schik er de gehalveerde aardbeien op. Lepel er de aardbeienroom over. Leg er de tweede meringue op. Werk af met de rest van de gehalveerde aardbeien, toefjes aardbeienroom en poedersuiker.

Meringuetaart met aardbeien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Meringuetaart met mascarpone en fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
Bekijk recept
Meringuetaart met rabarber
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met vruchten
15 min Gebak
Bekijk recept