Taboulé met kip en citroen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergines overlangs in plakken.
  • 2 Snij de paprika’s in repen.
  • 3 Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.
  • 4 Hak de gekonfijte citroen.
  • 5 Hak de kruiden fijn.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 7 Meng de olie met de honing en de harissa. Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel. Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
  • 8 Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking). Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
  • 9 Meng de citroenschil, het citroensap en de kruiden samen met de gekonfijte citroen door de couscous. 1
  • 0 Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij. Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven, op 160°C.

Taboulé met kip en citroen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé van quinoa met garnalen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé met gegrilde kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Libanese taboulé
Bijgerecht
Bekijk recept