Zoek
Aardappel-lauriersaté met kwarkdip
4
20 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 ansjovisfilets (in olie)
8 vastkokende aardappelen (middelgrote)
2 lente-uien
100 g zongedroogde tomaten
250 g kwark (magere)
2 el room
4 knoflookolie
1 teentje knoflook
paprikapoeder
40 blaadjes laurier
peper
zout
zout
Bereiding
1
Kook de aardappelen beetgaar.
2
Snij de lente-uitjes in ringen.
3
Snij de tomaten in reepjes.
4
Pel en hak de knoflook .
5
Snij de ansjovis heel fijn.
6
Snij de aardappelen in plakjes en prik ze op stokjes, met enkele laurierblaadjes ertussen. Bestrijk ze met knoflookolie.
7
Meng de knoflook en de ansjovis met de room en de kwark. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.
8
9
Schep de lente-uitjes en de tomatenreepjes door het ansjovismengsel. 1
0
Grill de satés 5 à 8 minuten aan alle kanten. Serveer ze met de dipsaus.
Aardappel-lauriersaté met kwarkdip is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Zomerfruit met citroen-sesam-kwarkdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Koriander-kwarkdip
10 min
Snack
Bekijk recept
Kwarkdip
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept