Warme kreeft met tomaten-paprikasalsa

8
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kreeften.
  • 2 Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 4 Leg de bollen knoflook en de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Zet ze in de warme oven. Haal er na 10 minuten de paprika's en na 15 minuten de knoflook uit.
  • 5 Verwijder velletjes en zaadjes van de paprika's en snij ze in stukjes.
  • 6 Meng de blokjes tomaat en paprika met het basilicum. Maak aan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • 7 Zet de oven op de hoogste stand. Snij de kreeften doormidden. Bestrijk het kreeftenvlees met olijfolie. Leg ze (op het panster) in een ovenschaal en zet die in de gloeiendhete oven tot ze warm zijn (ongeveer 6 minuten).
  • 8 Leg op elk bord een halve kreeft. Verdeel er de salsa over en serveer met een bol knoflook.

Warme kreeft met tomaten-paprikasalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensalade met walnoot
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecotespiesen met paprikasalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine & paprikasalsa
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept