Hammousse met rode-bietenscheuten

8
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ham in reepjes.
  • 2 Week het gelatineblaadje in koud water.
  • 3 Schil en snipper de knoflookteentjes.
  • 4 Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  • 5 Schil de ui en snipper hem fijn.
  • 6 Bak de knoflook en de sjalot glazig in een klein scheutje olijfolie.
  • 7 Hak de blaadjes rozemarijn heel fijn en meng ze met de ham.
  • 8 Mix de ham samen met de knoflook en de sjalot in de keukenmachine. Maak aan met de mayonaise.
  • 9 Warm de sherry even op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de sherry en de opgeklopte room bij het mengsel. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat opstijven in de koelkast. 1
  • 0 Snij de focaccia in staafjes en bak ze krokant in olijfolie. Doe de mousse in glaasjes. Werk af met rode-bietenscheutjes en een stukje focaccia.

Hammousse met rode-bietenscheuten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto van quinoa met asperges en een gepocheerd ei
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasmousse Met Honing En Verse Kruiden
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sla met maatjes en gemberdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwe aardappelsalade met kip, asperges en mango
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min Snack
Bekijk recept