1 Spoel de paprika's, halveer ze en verdwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in grote stukken.
2 Verwarm de oven op 150°C.
3 Doe de paprika met de bouillon en een paar takjes tijm in een pannetje. Laat 15 minuten zacht koken. Mix en zeef de puree. Laat afkoelen.
4 Kruid de zalmmoten met peper en zout. Bestrijk ze lichtjes met olie. Leg ze 4 minuten onder de hete grill. Schakel de grill uit. Laat de vis nagaren in de oven.
5 Maak intussen de sabayon. Klop in een pannetje de eidooiers door de lauwe paprikapuree. Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan op het vuur. Blijf stevig opkloppen, tot de eidooiers binden en het mengsel als een lint van de klopper afloopt. Voeg er, beetje bij beetje, de botervlokjes aan toe en blijf opkloppen tot de boter volledig gesmolten is. Kruid bij met peper en zout. Lepel de warme sabayon over de geroosterde vis. Werk af met een plukje rucola. Serveer meteen. Lekker met gestoomde aardappeltjes.
Zalm met paprikasabayon is een recept van Libelle Lekker