8 Meng het gehakt met de gebakken bospaddenstoelen, 2 volledige eieren, de gehakte knoflook en de rozijnen en kruid met peper en zout.
9 Vul de kalkoen met het gehakt. Leg hem in een beboterde braadslee en verdeel er de klontjes over. Zet hem 3 uur in een voorverwarmde oven van 180°C. Overgiet hem geregeld met de boter uit de braadslee. 1
0 Snij de pastinaken, de rammenas en de wortelen in staafjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met het grof zeezout. Zet de schaal 15 minuten in de oven bij de kalkoen, tot de groenten bijna gaar zijn. 1
1 Haal ze uit de oven en roer er de balsamicostroop door. Verdeel ze met takjes tijm in 16 bundeltjes en omwikkel ze met een plakje ham. 1
2 Leg de groentebundeltjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 20 minuten in de oven bij de kalkoen. 1
3 Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn. Meng met de verse dragon en de 2 eidooiers. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afkoelen en rol er kroketten van. 1
4 Haal de kroketten eerst door de bloem, dan door het Losgeklopt eiwit en dan door een mengsel van paneermeel en gedroogde dragonblaadjes. Laat ze drogen en herhaal de laatste handelingen. 1
5 Leg de kalkoen met de groenten op een mooie serveerschaal. Serveer met de kroketten, krokant gefrituurd in olie van 180°C .
Kalkoen met wintergroenten is een recept van Libelle Lekker