Bladerdeegjes met zeetong

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotjes.
  • 2 Snij de tongfilets in reepjes.
  • 3 Verwarm de oven op 225°C.
  • 4 Prik de deegvierkantjes in. Roer de eidooier los en bestrijk ze ermee. Zet ze 20 minuten in de oven.
  • 5 Stoof de gensipperde sjalotjes even in een likje olie. Doe er de bospaddenstoelen bij en laat ze kort op een hevig vuur bakken. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • 6 Kruid de reepjes tongfilet en bak 2 tot 3 minuten in een nootje hete boter.
  • 7 Laat de visfumet met de sherry inkoken tot de helft. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter. Kruid ze naar smaak.
  • 8 Snij een kapje van de deegvierkantjes. Verdeel de vis en de paddenstoelen over de deegbakjes. Zet er de deksels schuin weer op. Lepel er wat hete saus bij. Serveer meteen.

Bladerdeegjes met zeetong is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette
45 min Voorgerecht
Bekijk recept