Cannelloni met ricotta en tomaten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
  • 2 Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en haal er de pitjes uit. Snij ze in stukjes.
  • 3 Pel en hak het uitje en de knoflook.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Vermeng de ricotta met het ei en de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de cannelloni met het mengsel. Beboter een ovenschaal en schik ze erin.
  • 6 Stoof de ui en de knoflook even in olijfolie en doe er de tomaten bij. Laat 5 minuten sudderen.
  • 7 Smelt 1 el boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen en schenk er de melk bij. Roer tot de bechamelsaus bindt en laat nog even doorkoken.Breng op smaak met peper en zout. Roer er de helft van de parmezaan door.
  • 8 Verdeel de tomaten over de cannelloni, schenk er de saus overheen. Bestrooi met de rest van de parmezaan en beleg met vlokjes boter.
  • 9 Zet de cannelloni 30 minuten in de oven.

Cannelloni met ricotta en tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept