Appel-bessencrumble

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Stoof de appelplakjes even in 1/4 van de boter. Schep er een mespuntje kaneel door. Doe er de bosvruchten, de suiker en het appelsap bij. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Schep het fruit uit het sap en verdeel het over vier vuurvaste kommetjes.
  • 5 Laat het sap op een middelhoog vuur inkoken tot het stroperig wordt. Lepel het over het fruit.
  • 6 Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de rest van de boter. Strooi de kruimels op het fruit.
  • 7 Zet 15 minuten in de oven op 180° C, of tot de crumble goudbruin is. Serveer warm of lauw.

Appel-bessencrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren appel-bessencrumble
45 min-
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept