Zoek
Peertjes met vijgenpuree
4
60 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 doyenné-peren (middelgrote)
4 verse vijgen
1 limoen (sap)
2 eidooiers
1 l dessertwijn ((bijvoorbeeld sauternes))
5 el fijne suiker
1 bolletje gekonfijte gember (in fijn plakjes)
3 cm gemberwortel (vers en geschild)
1 takje verse munt
Bereiding
1
Schil de peren.
2
Schil de gemberwortel.
3
Snij de gekonfijte gember in plakjes.
4
Pers de limoen.
5
Breng de wijn aan de kook met de gemberwortel en het limoensap.
6
Pocheer de peren 20 minuten in de wijn, tegen de kook aan. Laat afkoelen in de pan en daarna goed uitlekken.
7
Halveer de vijgen. Lepel er het vruchtvlees uit. Doe het met 4 el fijne suiker in een pannetje. Laat, al roerend, 1 minuut koken. Laat afkoelen.
8
Snij een kapje van de peren. Lepel er het klokhuis uit. Vul ze met de vijgenpuree. Zet er het kapje weer op.
9
Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en 4 el pocheervocht van de peren. Zet in een warmwaterbad en klop weer tot de saus indikt. 1
0
Schik de peren op bordjes en lepel er de warme saus bij. Werk af met plakjes gekonfijte gember en een plukje verse munt. Serveer meteen.
Peertjes met vijgenpuree is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Weens ijs
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min
Nagerecht
Bekijk recept