Aziatische mini rijst-vleesballetjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember en snijd deze in blokjes. Meng het gehakt met ei, 100 g gekookte rijst, de helft van de gember, paneermeel en 3 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus. Breng het vervolgens op smaak met chilipoeder en peper.
  • 2 Rol van het gehaktmengsels kleine balletjes en leg ze in een stoominzet. Breng 1 liter water, 5 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus in een pan aan de kook, zet de stoominzet erin en laat de balletjes ca. 10 minuten stomen.
  • 3 Was en schil de wortelen. Snijd deze vervolgens in repen en laat dit in verhitte olie in een wok aanbakken. Breng de wortelen met de resterende natuurlijk gebrouwen sojasaus en gember op smaak en serveer het met de resterende rijst en de gehaktballetjes.

Aziatische mini rijst-vleesballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met wortels en vleesballetjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept
Tapa's / vleesballetjes in tomatensaus
0 min
Bekijk recept
Rijstnoedelsoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept