1 Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de noten fijn in een hakmolentje, maar zorg dat hetgeen pasta wordt. Meng ze met het kokospoeder, de gesmolten boter en de agavesiroop. Verdeel het notenmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven, tot de randjes bruin beginnen teworden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2 Roer de roomkaas los met de agavesiroop, het gezeefde maïszetmeel en het vanilleextract,klop er één voor één de eieren door en vervolgens de zure room.
3 Vet de randen van de springvorm in met olie of bakspray en giet de vulling op de bodem. Bak 1 uur op 160°C. Zet de oven uit en laat de taart 1 uur afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier. Zet de afgekoelde taart in de koelkast en laat volledig koud worden.
4 Rooster de kokosvlokken in een pan zonder vetstof. Werk de taart af met verse frambozen en de kokosvlokken.
Kaastaart met agavesiroop is een recept van Libelle Lekker