1 Maak eerst de dressing. Spoel de koriander en snipper fijn. Mix met de sojasaus, rijstazijn, chiliolie, gember, knoflook en suiker. Zet apart.
2 Pel de scampi’s en de rivierkreeftjes. Verhit boter en olie en bak de pantsers van de schaaldieren erin. Blus na enkele minuten met de visbouillon. Voeg de witte wijn en de tomaat-blokjes toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.
3 Giet de gezeefde bouillon samen met een laurierblaadje in een fonduestel. Reinig de schelpen grondig en leg ze op wat ijs op een serveerschaal.
4 Breng de bouillon aan de kook en schep de schaaldieren met een netje erin. Laat ze garen in de bouillon en serveer ze dan met de korianderdressing.
Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing