Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de dressing. Spoel de koriander en snipper fijn. Mix met de sojasaus, rijstazijn, chiliolie, gember, knoflook en suiker. Zet apart.
  • 2 Pel de scampi’s en de rivierkreeftjes. Verhit boter en olie en bak de pantsers van de schaaldieren erin. Blus na enkele minuten met de visbouillon. Voeg de witte wijn en de tomaat-blokjes toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen. Zeef de bouillon.
  • 3 Giet de gezeefde bouillon samen met een laurierblaadje in een fonduestel. Reinig de schelpen grondig en leg ze op wat ijs op een serveerschaal.
  • 4 Breng de bouillon aan de kook en schep de schaaldieren met een netje erin. Laat ze garen in de bouillon en serveer ze dan met de korianderdressing.

Oosterse bouillon met schaaldieren en korianderdressing is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met mais en kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Asperges met sinaasappel-korianderdressing
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept