Feestelijk gevulde kalkoen op oosterse wijze

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar. 
  • 2 Hak de champignons, knoflook, wal­noten en gedroogde abrikozen fijn.
  • 3 Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder. Borstel de kalkoen in met olijfolie en leg de boter in klontjes op de kalkoen.
  • 4 Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.
  • 5 Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Snij daarna de kalkoen aan. 

Feestelijk gevulde kalkoen op oosterse wijze is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kinderpannenkoeken feestelijk gevuld
15 min
Bekijk recept
Moorkopsoesjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijk blije kip in zoutdeeg
2 uur-
Bekijk recept