1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de pastinaak. Snij ze in de lengte in kwarten. Doe een scheutje olijfolie in een ovenschotel en leg er de pastinaak en de wortel in. Doe er opnieuw een scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout.
2 Vul de kip met citroentijm en 1 in stukken gesneden citroen. Leg de kip in de ovenschotel. Overgiet de kip met citroentijm en strooi er nog wat citroentijm over.
3 Leg de kip bij de gesneden groenten in de ovenschotel. Kruid met kippenkruiden. Snij de andere citroen en leg de stukjes naast de kip. Plaats een uurtje in de oven.
4 Maak een pesto door naar smaak wat rauwe kale, amandelen, olijfolie, look en parmezaan te mixen. Serveer alles samen.
Kip met vergeten groenten en kalepesto is een recept van Libelle Lekker