1 Bak de americain in 5-7 minuten rul in een pan met antiaanbaklaag zonder vet. Pers de knoflook uit en meng met het zout, het chilipoeder, het paprika- en korianderpoeder, de oregano, de komijn en de witte peper. Voeg de kruidenmix toe aan de americain, laat kort meebakken en laat het afkoelen.
2 Was de sla, schud droog en snij in hapklare stukken. Pel de uien en was de paprika’s, de komkommer en de tomaten. Snij de uien in dunne reepjes, verwijder de pitten van de paprika’s en snij de paprika’s in stukjes. Snij de komkommer en de tomaten in blokjes. Meng de yoghurt met de kruidenmix voor slasaus.
3 Leg in een grote kom in achtereenvolgende laagjes de sla, de uienreepjes en de paprikastukjes en giet er de helft van het yoghurtmengsel over. Voeg daarna in laagjes eerst de blokjes komkommer en tomaat, dan de rest van het yoghurtmengsel en vervolgens de americain toe en sluit af met de geraspte kaas. Breek de tortillachips in stukjes en strooi ze kort voor het opdienen over de kaas.
Tacosalade (Weight Watchers - 5 ProPoints) is een recept van Libelle Lekker