1 Was de Spaanse peper, haal de pitjes eruit en snij in fijne ringetjes. Hak het roggebrood samen met de walnoten fijn. Smelt de margarine in een pan. Rooster het roggebrood en de walnoten samen met de Spaanse peperringen 2 tot 3 minuten, en druk het geheel daarna stevig in 4 muffinvormpjes.
2 Week de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de avocado’s in tweeën, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Rasp de schil van de limoen, pers de helft van de limoen uit en pureer de geraspte schil, het sap van de limoen en het vruchtvlees van de avocado met de yoghurt. Los de gelatine op in drie lepels water op laag vuur. Roer vijf eetlepels avocadocrème geleidelijk door de gelatine en meng daarna met de rest van de crème. Giet het mengsel mee in de muffinvormpjes en laat ongeveer 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
3 Was de sla en de komkommer en schud de sla droog. Schil de peren en snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij de peren samen met de komkommer in blokjes. Meng de sla met de blokjes peer en komkommer. Roer voor de dressing de olie, honing, zout en peper door elkaar, en sprenkel dit over de salade. Haal de avocadotaartjes uit de bakvorm, garneer ze met de gerookte zalm en serveer met de salade.
Avocadotaartje (Weight Watchers - 9 ProPoints) is een recept van Libelle Lekker