1 Maak de bladpeterselie, basilicum, munt, look, afgespoelde kappertjes en ansjovis fijn in een blender of keukenrobot (je kan ook een vijzel gebruiken). Voeg het citroensap, de olijfolie en mosterd toe. Breng de salsa verde op smaak met peper en zout. Zet op een koele plaats.
2 Kook de schoongeboende krieltjes beetgaar in gezouten water. Blancheer de fijne boontjes kort in kokend gezouten water en spoel met koud water om een mooie groene kleur te behouden. Snipper een sjalotje fijn. Hak enkele muntblaadjes fijn. Stoof het sjalotje aan in wat boter, voeg er de boontjes en gehakte munt aan toe. Houd warm.
3 Dep de rogvleugels droog en bak elke kant in voldoende boter gedurende een 3-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten verder bakken.
4 Bak ondertussen in een andere pan de krieltjes in wat boter. Verdeel de boontjes en krieltjes over de borden. Leg er de rog bij en werk af met de salsa verde.
Rog met salsa verde en gebakken krieltjes is een recept van Libelle Lekker