1 Spoel de quinoa en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
2 Blancheer de tuinbonen kort en verwijder het dunne vliesje. Spoel de sla, dille, koriander en peterselie, en zwier droog. Scheur de sla in hapklare stukken. Meng met de quinoa.
3 Schil de sinaasappel, à vif, met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliesjes uit. Snij elk partje nog eens door, tot fijne plakjes.
4 Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in plakken en besprenkel met het sap van 1 limoen. Haal het krabvlees uit de poten en kruid met peper en zout.
5 Meng de maïs- met de sesamolie, de wasabipasta en het sap van de andere limoen. Meng de vinaigrette en het sap van de andere limoen. Meng de vinaigrette net voor het serveren door de salade.
6 Verdeel over de borden. Leg er de plakjes sinaasappel en avocado op. Verdeel er de krab en de tuinbonen over. Werk af met munt en serveer met de dressing.
7 Quinoa is een perfecte vleesvervanger en geeft lang een verzadigd gevoel.
Kruidenslaatje met quinoa en krab is een recept van Libelle Lekker