1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika's op hun snijvlak in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster ze 20 à 25 minuten in de oven. Doe ze in een afsluitbare plastic zak en laat ze afkoelen.
2 Giet de kikkererwten af, maar hou wat van het vocht bij. Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in olijfolie en voeg de kikkererwten toe. Doe in een blender en mix met het sesamzaad en wat vocht van de kikkererwten fijn tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout.
3 Haal de paprika's uit het plastic zakje en pel ze voorzichtig, snij in hapklare stukken. Snij de lente-ui in ringen.
4 Rooster de sneetjes zuurdesembrood in de grillpan of op de barbecue. Bestrijk met hummus en beleg met de paprika's en gesnipperde lente-ui. Verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout en serveer met veldsla.
5 Nog sneller klaar met een bokaal gegrilde paprika's!
Zuurdesemtoast met hummus en gegrilde paprika's is een recept van Libelle Lekker