Pizza met artisjok

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng bloem, gist, zout en olijfolie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed de tijmblaadjes door het deeg. Verdeel het deeg in vier porties en rol ze uit tot langwerpige pizza’s. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Bestrijk de pizza’s met tomatentopping en beleg ze met stukken gegrilde paprika, artisjokken en plakjes mozzarella. Kruid met peper.
  • 4 Bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de oven. Werk ze af met parmaham en rucola, en serveer.

Pizza met artisjok is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept