Rog met kappertjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rogvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Reken op 2 minuten per kant.
  • 3 Haal de vis uit de pan en leg in een beboterde ovenschaal. Laat 5 minuten verder garen in de oven en hou de pan apart.
  • 4 Spoel de blaadjes peterselie en snipper ze fijn. Smelt extra boter in de pan van de vis en blus met het citroensap. Strooi er de peterselie en de kappertjes over en schep om.
  • 5 Serveer de rogvleugels met de gekookte aardappelen en schenk er wat van de botersaus met kappertjes over

Rog met kappertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr
0 min
Bekijk recept
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
0 min
Bekijk recept