Oostendse tongrolletjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap uit de ene helft en snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan in wat boter met een lepeltje van het citroensap. Kruid met peper en zout en zet even aan de kant.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in boter. Bestrooi met de bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur tot sausdikte indikken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Kruid de tongfilets aan de grijze binnenkant en rol ze op. Stoom gaar in 8 à 10 min.
  • 4 Leg op elk bord 3 filets. Werk af met saus, garnalen, citroen en wat peterselie.

Oostendse tongrolletjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept

Oostendse salade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel Op Oostendse Wijze
30-60 min -
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje Op Oostendse Wijze
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept