1 Kook de aardappelplakjes beetgaar in gezouten water. Maak de saus. Hak de verse kruiden fijn, pers de knoflook. Hou 4 el kruiden apart. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak ‘m fijn. Meng de kruiden met de sjalot, de knoflook, de chili, de olijfolie, azijn, het citroensap, de mosterd, peper, zout, een snuifje cayennepeper en komijn. Laat rusten.
2 Haal het vlees een halfuur van tevoren uit de koelkast. Kruid met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Leg op de gloeiende barbecue en schroei dicht. Bak 10 min. op elke kant, afhankelijk van de dikte.
3 Maak 4 papillotten. Verdeel er de aardappelplakjes over, de kruidenkaas, de apart gehouden kruiden en wat witte wijn. Vouw dicht en leg 15 minuten op de barbecue.
4 Wikkel het vlees in een groot vel aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snij aan. Serveer metde aardappelen en de saus.
Côte à l'os met chimichurri-saus en aardappelpapillot is een recept van Libelle Lekker