1 Meng de mosterd met de honing, 2 el citroensap, olie, knoflook en alle kruiden tot een marinade.
2 Snijd het varkenshaasje in hapklare stukken en doe ze in een kom. Lepel er de helft van de marinade over en meng tot elk stukje vlees een laagje marinade heeft. Laat ze en half uur marineren in de koelkast.
3 Maak de witloofstronken schoon en snij ze in fijne reepjes. Snij een appel in fijne staafjes en besprenkel met citroensap. Spoel en droog de spinazie. Hussel alles door elkaar in een slakom. Klop een vinaigrette met de mosterd, honing, olie en azijn. Snijd de vijgen in kwartjes.
4 Spoel twee appelen. Verwijder het klokhuis maar schil ze niet. Snijd elke appel in 8 stukken. Sprenkel er de rest van het citroensap over. Steek afwisselend een stukje appel en vlees op spiesjes.
5 Bak de spiesjes op de barbecue. Strijk met een borsteltje de resterende marinade over de spiesjes. Herhaal voor een mooi gekaramelliseerd resultaat. Serveer met het witloofslaatje, vijgen en vinaigrette. Lekker met stokbrood.
Varkenshaasje op spiesje met honing-mosterdsaus is een recept van Libelle Lekker