1 Meng het gehakt met de sjalot, gehakte kruiden, het ei en paneermeel tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout. Maak er 8 balletjes van die je iets platter maakt tot hamburgers. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
2 Meng alle ingrediënten voor het yoghurtsausje en zet in de koelkast tot gebruik.
3 Spoel de veldsla. Snij de sinaasappel tussen de vliesjes door. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de witte kool en de worteltjes met de rozijnen, sinaasappel, abrikozen en noten. Kruid met azijn, olie, peper en zout.
4 Snij de courgette in plakjes en halveer de kerstomaten. Grill de hamburgers, spekplakjes en de courgetteplakjes op de bbq. Warm er ook kort de broodjes op.
5 Snij ze doormidden en leg op elke onderkant wat rucola, hamburger, tomaat, courgette, spek en yoghurtdressing. Serveer met koolsalade.
Mini-hamburgers op z’n mediterraans is een recept van Libelle Lekker