1 Snijd het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Snipper de sjalot fijn. Meng de helft, samen met 2 el van de gehakte peterselie, door het vlees.
2 Meng de dooier, tabasco, Worcestershiresaus, selderijzout en mosterd door het vlees. Houd fris in de koelkast. Maak de mayonaise. Doe de dooiers in een maatbeker, samen met enkele eetlepels citroensap en de mosterd. Mix en voeg de olie in een straaltje toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Breng verder op smaak met peper en zout.
3 Schil de aardappelen. Snijd ze in frietjes. Spoel de frieten in koud water. Dep ze goed droog met een propere handdoek. Bak de frieten ongeveer 6 minuten op 160°C in een friteuse. Haal de frieten uit de friteuse en laat ze op keukenpapier afkoelen. Bak de frieten tenslotte op 180°C goudgeel.
4 Verdeel de tartaar in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met tartaar en duw aan.
5 Spoel en droog de sla. Werk de steak tartaar af met de appelkappertjes. Serveer met de frietjes, sla en mayonaise.
Steak tartaar met verse frieten is een recept van Libelle Lekker