Appel-bessen-taart

8
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng twee soorten bloem. Laat de ricotta goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • 2 Meng de ricotta en de yoghurt met de bloem en kneed het mengsel in ± 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Wikkel het in een vochtige doek en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • 3 Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij de appel in dunne schijfjes. Meng ze let de bruine suiker en het citroensap en laat even rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bessen schoon, spoel ze en dep droog.
  • 5 Rol het deeg op met bloem bestoven vel bakpapier ± 2 à 3 cm van de rand. Vouw de rand over de appeltjes naar binnen en druk aan. Bestrooi met de helft van de blauwe bessen. Zet de taart met het bakpapier op een bakplaat ± 25 minuten in de oven.
  • 6 Bestrooi de rest van de blauwe bessen en de aalbessen. Bestuif met poedersuiker en serveer nog lichtjes warm.

Appel-bessen-taart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept