Scampi fritti met abrikozensalsa

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix alle ingrediënten voor de salsa met 1 eetlepel water in de keukenmachine. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Maak de scampi’s schoon en pel ze tot het staartje. Snij ze open op de rug (maar niet volledig door) en klop lichtjes plat, tot ‘escalopes’.
  • 3 Zet 3 diepe borden klaar met daarin paneermeel, bloem en losgeklopt ei gekruid met peper en zout. Wentel elke scampi achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Zet even opzij.
  • 4 Verhit een flinke scheut olie in een wok en laat goed heet worden. Bak de scampi’s – in porties – op middelhoog vuur aan beide kanten krokant en goudbruin. Laat drogen op keukenpapier.
  • 5 Serveer de scampi’s meteen. Geef de salsa er apart bij.

Scampi fritti met abrikozensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolademousse met abrikozensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Karbonade met abrikozensalsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde Brie Met Pikante Abrikozensalsa
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet Met Abrikozensalsa
20-30 min -
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept