1 Snij de citroen doormidden, bestrijk met olijfolie en leg ‘m met de snijkanten naar onderen in een (grill)pan. Rooster de citroen enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Laat een beetje afkoelen.
2 Pel en pers de knoflook. Giet de witte bonen af in een zeefje, spoel met koud water. Laat uitlekken. Doe ze in de keukenmachine met de tahini, knoflook, komijn en het zout. Pers de citroen, doe 1 el sap bij de bonen en doe er 2 el olijfolie bij. Mix fijn.
3 Roer er de pijnboompitten en peterselie door en kruid bij met peper en zout. Doe de dip in een schaaltje en werk af met wat extra citroensap en olijfolie. Geef er de dunne toastjes of grissini bij om te dippen.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)