1 Snij de zeebaars in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak een marinade met het citroensap, de geraspte schil, de gehakte kruiden, de ui en leng aan met evenveel olijfolie als citroensap.
2 Meng de marinade met de visblokjes en roer om. Breng op smaak met peper en zout. Laat 1 uur in de koelkast marineren.
3 Snij de venkel met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Pers de limoen uit en besprenkel er de venkel mee. Laat even rusten in de koelkast. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne lange repen. Meng ze met de venkelplakjes en de geroosterde pijnboompitten en breng op smaak met peper en zout.
4 Schik de vistartaar op borden, hiervoor gebruik je het best een dresseerring. Serveer met de venkelsalade en kappertjes.
Tartaar van zeebaars met venkelsalde is een recept van Libelle Lekker