Wortelvelouté met mascarpone

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de wortelen schoon en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de gember.
  • 2 Fruit eerst de sjalot en gember in olie. Voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog een 20 minuten pruttelen.
  • 3 Mix en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zeef de soep en verdeel over glaasjes.
  • 4 Doe een lepel mascarpone in een hapjeslepel en werk af met de viooltjes en het basilicum. Laat de lepel in de soep glijden als je de glaasjes serveert.

Wortelvelouté met mascarpone is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

wortelveloute met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelvelouté met kerrie
65 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelvelouté met groentechips
40 min Voorgerecht
Bekijk recept