1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de knoflook in plakjes en hak de ansjovis in stukjes. Maak de wortelen schoon. Halveer de courgettes en de aardappelen.
2 Maak insnijdingen in het vlees en duw de knoflookplakjes en de ansjovisstukjes in de gaten. Kruid af met grof zeezout en peper. Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en leg er de aardappelen rond. Besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Voeg na 20 minuten de wortelen, mini-groenten, courgettes en verse kruiden toe. Bak nog 20 minuten verder.
4 Haal het vlees en de groenten uit de pan. Leg alles op een serveerschaal en dek af met aluminiumfolie. Breng de kalfsfond aan de kook met de sinaasappelrasp en -sap. Laat even inkoken. Voeg wat in water opgeloste maïzena toe en breng verder op smaak met peper en zout.
5 Snijd het vlees in plakken. Serveer met de aardappelen, groenten en sinaasappelsaus.
Varkensgebraad met primeurgroenten is een recept van Libelle Lekker