Chocolademousse met meringue

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot 45 à 50°C, iets warmer dan lichaamstemperatuur, voor wie geen kookthermometer heeft.
  • 2 Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa.
  • 3 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop in een andere kom de slagroom lobbig.
  • 4 Spatel, met een pannenlikker, de helft van de slagroom door het chocolademengsel, met langzame, ruime bewegingen van boven, langs de rand van de kom naar beneden, en vervolgens terug naar boven. Vervolgens spatel je op dezelfde manier het ei-suikermengsel erdoor, en dan het eiwit. Eindig met de rest van de slagroom.
  • 5 Verdeel de chocolademousse over kommetjes of glaasjes, en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met meringues of extra slagroom.

Chocolademousse met meringue is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept