1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de visfilets op een bakplaat met bakpapier.
2 Meng de havermout met de panko, parmezaan, peterselie, citroenschil, peper en zout. Meng de olijfolie met het citroensap en roer dit door het havermoutmengsel, zodat alles een laagje olie krijgt. Verdeel het mengsel over de vis en druk lichtjes aan. Bak de vis 20 à 25 minuten in de oven, tot hij gaar is. Dat hangt af van de dikte van het stuk.
3 Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer. Maak aan met de gemengde kruiden, room, nootmuskaat, peper en zout. Maak de lente-ui schoon en snipper in ringen.
4 Serveer de vis met de kruidenstoemp. Strooi er de lente-ui over en geef er een partje citroen bij. Lekker met een slaatje en tartaarsaus.
Vis in een havermoutkorstje is een recept van Libelle Lekker