Herfstslaatje met rosbief

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de rosbief rondom in een klontje boter en olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschotel in met boter. Leg er het vlees in en voeg 2 el water toe aan het braadvocht. Giet dit over het vlees. Kruid het vlees met peper en zout. Laat het vlees 25 à 30 minuten braden. Lepel regelmatig het braadjus over het vlees.
  • 2 Spoel en droog de sla. Snij de appel en peer in plakjes. Halveer de druiven. Pers de citroen en sprenkel het sap over de appel en peerplakjes. Meng de sla met de druiven, appel en peerplakjes. Hak de noten grof. Snij de korsten van het brood en snij het brood in dobbelsteentjes. Bak de broodblokjes krokant in wat boter.
  • 3 Laat het vlees 10 minuten rusten en snij het vlees in heel fijne plakjes.
  • 4 Maak een vinaigrette met 3 el olie, 1,5 el citroensap en 1 el honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de sla met de plakjes rosbief, werk af met broodblokjes en gehakte noten.

Herfstslaatje met rosbief is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept

Herfstslaatje met licht gerookt everzwijnfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Herfstslaatje met geroosterde pompoen
35 min
Bekijk recept
Hamrolletjes met witloofstoemp
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept