1 Bak de rosbief rondom in een klontje boter en olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschotel in met boter. Leg er het vlees in en voeg 2 el water toe aan het braadvocht. Giet dit over het vlees. Kruid het vlees met peper en zout. Laat het vlees 25 à 30 minuten braden. Lepel regelmatig het braadjus over het vlees.
2 Spoel en droog de sla. Snij de appel en peer in plakjes. Halveer de druiven. Pers de citroen en sprenkel het sap over de appel en peerplakjes. Meng de sla met de druiven, appel en peerplakjes. Hak de noten grof. Snij de korsten van het brood en snij het brood in dobbelsteentjes. Bak de broodblokjes krokant in wat boter.
3 Laat het vlees 10 minuten rusten en snij het vlees in heel fijne plakjes.
4 Maak een vinaigrette met 3 el olie, 1,5 el citroensap en 1 el honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de sla met de plakjes rosbief, werk af met broodblokjes en gehakte noten.
Herfstslaatje met rosbief is een recept van Libelle Lekker